Szakmai programterv 2022

- MSMKE Szakmai munkacsoport megbeszélése, 2022. január 26.

- ONLINE Filmes Napok, 2022. május 4.
Virtuális közösségi együttlét, ahol a filmes csoportok egy időben, de az ország különböző helyszínein készítenek filmeket és mutatják be azokat a világháló segítségével.

-  1. Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely 2022. május 25.
Rövidfilmes pályázat fogyatékkal élő speciális filmes alkotók részére. Együttműködésben a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesületével

- Speciális Filmes Alkotótábor és Műhely, Szolnok, Tiszaliget 2022. július 24-29.
Az alkotótábort a fogyatékossággal élő filmesek és segítőik részére szervezzük, ahol filmes szakemberek bevonásával segítséget nyújtunk számukra a filmkészítés technikáinak elsajátításában.

- Éves Közgyűlés 2022. július 26. Szolnok, Tiszaliget

- VI. Kőszegi Filmes Napok, Kőszeg, 2022. szeptember 6-7.
Közösségi együttlét, ahol a filmkészítés elméleti és gyakorlati technikáival ismerkedhetnek meg a speciális filmes közösségek.

- Speciális Nézőpont bemutatkozó nap, filmvetítésekkel 2022. szeptember
Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár, Szombathely

- 4. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás 2022. szeptember 28.
Rövidfilmes pályázat fogyatékkal élő speciális filmes alkotók részére. Együttműködésben a „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthonával

- 8. Magyar Speciális Filmfesztivál / 8th Hungarian Disability Film Festival Budapest, 2022. november 7-9. 
Fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők, valamint független- és hivatásos filmesek nemzetközi integrált filmfesztiválja. 


„Bianka kérdez” interjúsorozat készítése (folyamatosan, egész évben)
Rövid beszélgetések, interjúk készítése olyan érdekes emberekkel, akik valamilyen formában (alkotók, szakemberek, támogatók) részt vesznek a speciális filmezésben. 
A kérdező: Szabó Bianka speciális filmes alkotó, szakmai zsűritag

- Speciális Mozifilm Klub – AGORA Savaria Filmszínház, Szombathely, közösségi mozi élmény biztosítása fogyatékossággal élők számára (folyamatosan, egész évben)

- Magyar Speciális Filmarchívum (www.sfa.hu) folyamatos bővítése – az eddig készült valamennyi speciális film kategorizálása, archiválása és online felületen való elérhetővé tétele kutatások és szakmai folyamatok céljából

- Alternatív Képszínház, Szombathely színjátszó csoport működtetése együttműködésben a szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.-vel, illetve a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesületével