Fábián Gábor elnök levele a Speciális Filmesekhez a járványhelyzet kapcsán

MSMKE Written by 

(2 votes)

Kedves Speciális Filmesek! Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy történelmi időket élük. A járvány itt van. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, most még azt sem, hogy mit hoz a közeljövő. Bármi megtörténhet. Jelenleg azt sem látjuk, hogy filmes közösségünk miként vészeli át ezt az időszakot, hogy mikor tudjuk folytatni a munkát. Mivel a Pszinema Soproni Filmszemle és a Kőszegi Filmes Napok kivételével szinte minden programunkat augusztustól decemberig rendezzük, bízunk benne, hogy meg tudjuk szervezni őket és újra találkozhatunk, együtt lehetünk, filmezhetünk, beszélgethetünk és tervezhetjük tovább ezt a felemelő közös utat.
Arra kérlek benneteket, hogy ne féljetek, de ne is vegyétek könnyelműen ezt az időszakot. Most sok türelemre lesz szükségünk. Vigyázzatok magatokra és egymásra! Mindenki legyen segítségére környezetének, társainak, családjának, ha úgy hogy nem mozdulunk ki, akkor azzal.

Higgyetek benne, hogy hamarosan ismét minden jó lesz, hisz éltünk már meg nehéz időket. A Jóistennek, a sorsnak, a szerencsének (kinek hite szerint) köszönhetjük, hogy idáig eljuthatott a speciális filmes közösség és ennyi örömet tudtunk szerezni önmagunknak és másoknak. Értékeink, a filmjeink és az élményeink megvannak, bármikor meríthetünk erőt belőlük.
…és ha már történelmi időkben élünk, akkor használjuk ki, és filmezzük le azt. Mindazt, ami most körülöttünk zajlik. A szabályok betartását figyelembe véve (!) örökítsük meg az utókornak fényképekkel, videókkal, interjúkkal, felvett beszélgetésekkel, dolgozzunk ki ötleteket, írjunk forgatókönyvet, állítsunk elő újabb tartalmakat. Meglátjátok nemsokára minden dokumentum érdekes és értékes lesz. Talán most az időnkből is jobban futja erre. Ezzel tehetjük a legtöbbet közösségünknek és talán az utókornak is.

Továbbra is forduljatok hozzám bizalommal, ha tudok, bármiben segítek örömmel, amennyiben a filmes munkátokban tudok segíteni azt is szívesen teszem.
Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!

Nemsokára ismét találkozunk: Gábor

Fábián Gábor, Kőszeg, 2020. március 21.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: