Hírek (81) Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

2023. évi szakmai programterv

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület 2023. évi szakmai és kulturális programterve 

- MSMKE Szakmai munkacsoport megbeszélése, 2023. január

- ONLINE Filmes Napok, 2023. május 2.
Virtuális közösségi együttlét, ahol a filmes csoportok egy időben, de az ország különböző helyszínein készítenek filmeket és mutatják be azokat a világháló segítségével.

-  2. Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely 2023. május
Rövidfilmes pályázat fogyatékkal élő speciális filmes alkotók részére. Együttműködésben a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesületével

Tovább...

 

Read more...

A Filmfesztivál díjazottjai, 2022 / Winners of the Film Festival, 2022

MSMKE by

8. Magyar Speciális Filmfesztivál / 8th Hungarian Disability Film Festival
Budapest, 2022. november 7-9.

A Filmfesztivál nagydíjai / Grand prize of the film festival
- Illúzió – Készítette: Speciális Filmes Csoport, Szombathely, Segítő: Sarlainé Albert Lívia / Illusion – Created by Special Film Group, Szombathely, Facilitated by Lívia Sarlainé Albert, Hungary
- Upside Down – Rendezte: Luca Tornatore, Olaszország / Upside Down - Directed by Luca Tornatore, Italy

Aranyszárny nagydíjak / Golden Wing Award
- A Highland úton túli ösvény – Rendezte: Eli Copperman, Amerikai Egyesült Államok / The Trail Beyond Highland Road - Directed by Eli Copperman, United States
- A gyémánt út pora – Rendezte: Vámos Zoltán, Magyarország / The Dust of Diamond Highways - Directed by Zoltán Vámos, Hungary

Arcaink nagydíjak / Our Faces Award
- A film, amit sohasem fogok látni – Készítették: Bock Valter és az Ágfalvi Filmes Csoport – Ertl Tibor, Horváth Péter, Porga Krisztián, Segítő: Szalay József, Ágfalva, Magyarország / The film I will never see - Created by Valter Bock and the Ágfalva Film Group - Tibor Ertl, Péter Horváth, Krisztián Porga, Facilitated by József Szalay, Ágfalva, Hungary
- Tiltott kastélyok – Keresdi Bethlenek – Készítették: Major Anita és Margittai Gábor, Magyarország / Forbidden Castles - The Bethlenes of Keresd - Created by Anita Major and Gábor Margittai, Hungary

Folytatódik... / It goes on...

 

Read more...

Hivatalos vetítési program 2022 / Official screening programme 2022

MSMKE by

2022.11.07 10:00-12:15 Professzionális filmek versenyprogramja / Professional films competition programme - Kamaraterem / Chamber Room

  1. OneDay/DayOne - Directed by Maria Katsikadakou, Greece 0:27:00

OneDay/DayOne, tells the story of a with disability and their mom in the midst of escaping a catastrophic event. The young teen must reconcile the loss of the world as they know it and find the strength to move on, into an uncertain future, alone. It is a story of family, independence and survival.

A One Day/Day One egy fogyatékkal élő tinédzser és édesanyjuk történetét meséli el, akik egy katasztrofális esemény elől menekülnek. A fiatal tinédzsernek meg kell békélnie az általa ismert világ elvesztésével, és erőt kell találnia ahhoz, hogy továbblépjen, egy bizonytalan jövőbe, egyedül. Ez a történet a családról, a függetlenségről és a túlélésről szól.

  1. MORNING – Directed by Nevena Krassimirova Nikolova, Petya Atanassova, Bulgaria 0:12:00

A young man dances every morning at 8 o`clock in the living room in front of his step-mother – an ex-ballet dancer currently in a wheelchair.

REGGEL - Egy fiatal férfi minden reggel 8 órakor táncol a nappaliban mostohaanyja – egy volt balett-táncos – előtt, aki jelenleg tolószékben ül.

  1. The Dust of Diamond Highways - Directed by Zoltán Vámos, Hungary 29:34

It is a rare moment in our life, when we can open up to the other with total honesty, forgetting about the role we had shaped and practiced for ourselves, which is also expected by our environment. It is rare and dangerous. Especially in the case of a doctor, who must keep the distance with their patients.

A gyémánt út pora - Ritka pillanat az életünkben, amikor teljes őszinteséggel megnyílhatunk a másiknak, megfeledkezve a magunk számára kialakított és begyakorolt szerepünkről, amelyet a környezetünk is elvár. Ritka és veszélyes. Különösen egy orvos esetében, akinek távolságot kell tartania a pácienseivel.

  1. Borderlines - Max Feinstein - Directed by CourTney Collins, United States 0:05:19

Director/Videographer CourTney Collins and Singer/Songwriter Max Feinstein bust ruts with Borderlines! The first music video to tackle the subject of Hemophilia, Borderlines is an artistic statement that takes an unflinching look at the rage and depression that often comes along with a lifelong chronic illness.

Határvonalak - Max Feinstein - CourTney Collins rendező/videós és Max Feinstein énekes/dalszerző a Borderlines című számmal törik szét az utakat! A Borderlines az első olyan zenei videó, amely a hemofília témáját dolgozza fel, és egy művészi nyilatkozat, amely kíméletlen pillantást vet a dühre és a depresszióra, amely gyakran egy életre szóló krónikus betegséggel jár együtt.

Folytatódik... / Continued...

 

Read more...

Felhívás! 6. Kőszegi Filmes Napok, szeptember 6-7.

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület 2022. szeptember 6-7.-én rendezi meg a 6. Kőszegi Filmes Napok elnevezésű rendezvényét, ahová speciális filmesek és alkotóközösségek jelentkezését várja.
A találkozó különlegessége, hogy egy alkotótábor és egy filmszemle tulajdonságait ötvözi, ahol a gyakorlati filmkészítés, a közösségi együttlét és a szakmai értékelések is helyet kapnak.
Minden alkotónak, vagy alkotóközösségnek egy délelőtt áll majd rendelkezésére, hogy elkészítse filmjét, amelyhez Kőszeg városa biztosítja a festői „díszletet”. Az elkészült kisfilmeket szakmai zsűri értékeli és a legjobbakat díjazásban részesíti.

Nevezési határidő: 2022. augusztus 31.

Tervezett program:
2022. szeptember 6.
• 13:30 Ebéd
• 15:00 Megnyitó
• 15:15 Előadások
• 18:00 Vacsora
2022. szeptember 7.
• 9:00 Megnyitó, útbaigazítás, forgatások
• 14:00 Ebéd
• 15:00 Filmvetítések
• 16:00 Díjátadó, értékelés
 
Értékelők, zsűri:
Erdélyi János filmrendező
Boros Ferenc függetlenfilmes

Részvételi díj 4.000Ft/fő mely tartalmazza a részvételt és az étkezést. Szállást szükség szerint tudunk biztosítani a Harangtorony Szállóban.

A résztvevőknek maguknak kell a technikai eszközökről gondoskodniuk, lehetőleg digitális, memóriakártyára való rögzítéssel, hogy az elkészült filmeket a lehető legegyszerűbb módon lehessen a közönség és a zsűri számára levetíteni.
További információ az info(kukac)msmke.net e-mail címen, illetve a 06702817836 telefonszámon

Helyszín:
Kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtár, Kőszeg, Várkör 35.

Szeretettel várjuk filmes alkotótársainkat,
üdvözlettel: Fábián Gábor elnök,
Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

 

Read more...

Jelentkezés Speciális Filmes Alkotóborba

MSMKE by

7. Speciális Filmes Alkotótábor, Szolnok-Tiszaliget, 2022. július 24-29.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület fogyatékossággal élő filmesek és segítőik számára hetedik alkalommal rendezi meg Speciális Filmes Alkotótáborát. A speciális filmes közösségek mellett, szívesen fogadjuk függetlenfilmesek jelentkezését is egy kellemes, közös hét eltöltésére, ahol ismét a FILM áll a középpontban.

A táborban részt vehetnek speciális filmes csoportok, közösségek és egyéni alkotók is segítőikkel, ahol lehetőség nyílik a filmes alapok elsajátítására és a már meglévő tapasztalatok tovább bővítésére.

A tábort 2022. július 24-29. (vasárnap-péntek) között rendezzük meg Szolnokon.

A program helyszíne: Szolnok, Tiszaligeti sétány

PROGRAM: Az alkotótábor alkalmával főként a filmezés gyakorlatára helyezzük a hangsúlyt, de a részvevők szórakozására és kikapcsolódására is lehetőséget biztosítunk (szabadstrand, Tiszai hajókázás, kertmozi, szalonnasütés, tábortűz). Meghívott szakembereink igény szerint bekapcsolódnak a filmes munkába, segítenek a filmkészítésben, vágásban és szerkesztésben, de színművészként a szinkron elkészítésében és a szerepek megformálásában is.

 

Read more...

Rövidfilmes pályázati Felhívás! 4. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás

MSMKE by

4. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás, 2022. szeptember 28.
A „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány együttműködésben a Magyar Speciális Mozgókép Egyesülettel 2022. szeptember 28-án a Kisújszállási Vigadóban rendezi meg a 4. Tiszántúli Speciális Filmszemlét

Pályázhatnak
Speciális filmes alkotók, alkotócsoportok: fogyatékossággal (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg) és autizmussal élő alkotók.

Read more...

Felhívás - Speciálisfilm Forgatókönyvírói Pályázat

MSMKE by

SPECIÁLISFILM FORGATÓKÖNYVÍRÓI PÁLYÁZAT
 
A MAGYAR SPECIÁLIS MOZGÓKÉP EGYESÜLET FORGATÓKÖNYVÍRÓI PÁLYÁZATOT HIRDET FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ ALKOTÓK, ALKOTÓCSOPORTOK RÉSZÉRE.
 
Ismertető
A forgatókönyvnek, vagy film leírásnak nem kell a hivatalos formai követelményeknek megfelelnie, a lényeg, hogy érthető és film leforgatására alkalmas leírás legyen.
Az alkotókat arra kérjük, hogy rövid, egyszerű és könnyen leforgatható történetben gondolkodjanak, érthető leírással, utalásokkal, akár rajzokkal megtámogatott forgatókönyveket készítsenek.
Read more...

Díjazottak - Dunántúli Speciális Filmszemle

MSMKE by

Eredmények - Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely, 2022. május 25.

1. helyezett
Majom mamája - Rum-Kastély Rum-Kastély Média (Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium)

2. helyezett
Az ecseri népviselet - Bíró Kolos Tiván, Füzesabony

3. helyezett
Vírusírtók - Mozgásjavító Filmműhely, Budapest

Különdíjak

Read more...

Részletes programterv - Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely

MSMKE by

A Dunántúli Speciális Filmszemle műsorfüzet, részletes program, 2022. május 25.
Tervezett program:
8:30 Érkezés, regisztráció
9:00 Rajzpályázat díjátadó
9:15 Fotókiállítás és Filmszemle megnyitó
09:30 Versenyfilmek vetítése
 
1. A két jóbarát - Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport, Segítő: Tóthné Nagy Ágnes, Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány 0:02:49
2. Nem elég szeretni, jól kell szeretni - Köteles Erzsébet, Budapest 0:09:58
Read more...

Fotókiállítás a speciális filmesekről

MSMKE by

2022. május 16-tól látható az MMIKSzombathely aulájában a Speciális filmesekről készült, többségében Vincze András által készített fotókiállítás.
A sorozat 26 képből áll, melyeken mind a speciális filmes alkotók láthatóak alkotómunka közben, vagy egy-egy rendezvényen.
A Kiállítás 2022. május 16-30.-a, 12-20 óra között nézhető meg az MMIK-ban (Szombathely, Ady Endre tér 5.) hétköznapokon, megnyitója május 25.-én, Dunántúli Speciális Filmszemle megnyitójával közösen 9:15-kor történik.
 
További alkotók: Sarlainé Albert Lívia, Fábián Gábor, Barta Máté, Boros Ferenc, Molnár Tibor
 
Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: