Hírek (76) Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Felhívás! 6. Kőszegi Filmes Napok, szeptember 6-7.

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület 2022. szeptember 6-7.-én rendezi meg a 6. Kőszegi Filmes Napok elnevezésű rendezvényét, ahová speciális filmesek és alkotóközösségek jelentkezését várja.
A találkozó különlegessége, hogy egy alkotótábor és egy filmszemle tulajdonságait ötvözi, ahol a gyakorlati filmkészítés, a közösségi együttlét és a szakmai értékelések is helyet kapnak.
Minden alkotónak, vagy alkotóközösségnek egy délelőtt áll majd rendelkezésére, hogy elkészítse filmjét, amelyhez Kőszeg városa biztosítja a festői „díszletet”. Az elkészült kisfilmeket szakmai zsűri értékeli és a legjobbakat díjazásban részesíti.

Nevezési határidő: 2022. augusztus 31.

Tervezett program:
2022. szeptember 6.
• 13:30 Ebéd
• 15:00 Megnyitó
• 15:15 Előadások
• 18:00 Vacsora
2022. szeptember 7.
• 9:00 Megnyitó, útbaigazítás, forgatások
• 14:00 Ebéd
• 15:00 Filmvetítések
• 16:00 Díjátadó, értékelés
 
Értékelők, zsűri:
Erdélyi János filmrendező
Boros Ferenc függetlenfilmes

Részvételi díj 4.000Ft/fő mely tartalmazza a részvételt és az étkezést. Szállást szükség szerint tudunk biztosítani a Harangtorony Szállóban.

A résztvevőknek maguknak kell a technikai eszközökről gondoskodniuk, lehetőleg digitális, memóriakártyára való rögzítéssel, hogy az elkészült filmeket a lehető legegyszerűbb módon lehessen a közönség és a zsűri számára levetíteni.
További információ az info(kukac)msmke.net e-mail címen, illetve a 06702817836 telefonszámon

Helyszín:
Kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtár, Kőszeg, Várkör 35.

Szeretettel várjuk filmes alkotótársainkat,
üdvözlettel: Fábián Gábor elnök,
Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

 

Read more...

Jelentkezés Speciális Filmes Alkotóborba

MSMKE by

7. Speciális Filmes Alkotótábor, Szolnok-Tiszaliget, 2022. július 24-29.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület fogyatékossággal élő filmesek és segítőik számára hetedik alkalommal rendezi meg Speciális Filmes Alkotótáborát. A speciális filmes közösségek mellett, szívesen fogadjuk függetlenfilmesek jelentkezését is egy kellemes, közös hét eltöltésére, ahol ismét a FILM áll a középpontban.

A táborban részt vehetnek speciális filmes csoportok, közösségek és egyéni alkotók is segítőikkel, ahol lehetőség nyílik a filmes alapok elsajátítására és a már meglévő tapasztalatok tovább bővítésére.

A tábort 2022. július 24-29. (vasárnap-péntek) között rendezzük meg Szolnokon.

A program helyszíne: Szolnok, Tiszaligeti sétány

PROGRAM: Az alkotótábor alkalmával főként a filmezés gyakorlatára helyezzük a hangsúlyt, de a részvevők szórakozására és kikapcsolódására is lehetőséget biztosítunk (szabadstrand, Tiszai hajókázás, kertmozi, szalonnasütés, tábortűz). Meghívott szakembereink igény szerint bekapcsolódnak a filmes munkába, segítenek a filmkészítésben, vágásban és szerkesztésben, de színművészként a szinkron elkészítésében és a szerepek megformálásában is.

 

Read more...

Rövidfilmes pályázati Felhívás! 4. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás

MSMKE by

4. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás, 2022. szeptember 28.
A „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány együttműködésben a Magyar Speciális Mozgókép Egyesülettel 2022. szeptember 28-án a Kisújszállási Vigadóban rendezi meg a 4. Tiszántúli Speciális Filmszemlét

Pályázhatnak
Speciális filmes alkotók, alkotócsoportok: fogyatékossággal (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg) és autizmussal élő alkotók.

Read more...

Felhívás - Speciálisfilm Forgatókönyvírói Pályázat

MSMKE by

SPECIÁLISFILM FORGATÓKÖNYVÍRÓI PÁLYÁZAT
 
A MAGYAR SPECIÁLIS MOZGÓKÉP EGYESÜLET FORGATÓKÖNYVÍRÓI PÁLYÁZATOT HIRDET FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ ALKOTÓK, ALKOTÓCSOPORTOK RÉSZÉRE.
 
Ismertető
A forgatókönyvnek, vagy film leírásnak nem kell a hivatalos formai követelményeknek megfelelnie, a lényeg, hogy érthető és film leforgatására alkalmas leírás legyen.
Az alkotókat arra kérjük, hogy rövid, egyszerű és könnyen leforgatható történetben gondolkodjanak, érthető leírással, utalásokkal, akár rajzokkal megtámogatott forgatókönyveket készítsenek.
Read more...

Díjazottak - Dunántúli Speciális Filmszemle

MSMKE by

Eredmények - Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely, 2022. május 25.

1. helyezett
Majom mamája - Rum-Kastély Rum-Kastély Média (Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium)

2. helyezett
Az ecseri népviselet - Bíró Kolos Tiván, Füzesabony

3. helyezett
Vírusírtók - Mozgásjavító Filmműhely, Budapest

Különdíjak

Read more...

Részletes programterv - Dunántúli Speciális Filmszemle, Szombathely

MSMKE by

A Dunántúli Speciális Filmszemle műsorfüzet, részletes program, 2022. május 25.
Tervezett program:
8:30 Érkezés, regisztráció
9:00 Rajzpályázat díjátadó
9:15 Fotókiállítás és Filmszemle megnyitó
09:30 Versenyfilmek vetítése
 
1. A két jóbarát - Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport, Segítő: Tóthné Nagy Ágnes, Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány 0:02:49
2. Nem elég szeretni, jól kell szeretni - Köteles Erzsébet, Budapest 0:09:58
Read more...

Fotókiállítás a speciális filmesekről

MSMKE by

2022. május 16-tól látható az MMIKSzombathely aulájában a Speciális filmesekről készült, többségében Vincze András által készített fotókiállítás.
A sorozat 26 képből áll, melyeken mind a speciális filmes alkotók láthatóak alkotómunka közben, vagy egy-egy rendezvényen.
A Kiállítás 2022. május 16-30.-a, 12-20 óra között nézhető meg az MMIK-ban (Szombathely, Ady Endre tér 5.) hétköznapokon, megnyitója május 25.-én, Dunántúli Speciális Filmszemle megnyitójával közösen 9:15-kor történik.
 
További alkotók: Sarlainé Albert Lívia, Fábián Gábor, Barta Máté, Boros Ferenc, Molnár Tibor
 
Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Read more...

Eredmények - 3. ONLINE Filmes Napok

MSMKE by

A 3. Online Filmes Napon, 2022. május 04.-én 9 csoport vett részt, akik az ország különböző részein készítették el, szűk két óra alatt, alkotásaikat.

- Ágfalvi Filmes Csoport - Díj az élettér ötletes dokumentálásáért (Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva)
- Ásotthalmi Filmes Csoport– Díj a nagyszerű közösségi alkotómunka bemutatásáért (Napsugár Otthon Ásotthalom)
- Bánhalmai Filmes Csoport – Díj a speciális filmezés gyógyító hatásának nagyszerű megfogalmazásáért (Fenyves Otthon Bálhalma)

Read more...

Felhívás 3. ONLINE Filmes Nap

MSMKE by

Tisztelt Érdeklődők! Kedves filmes barátaink! 

Harmadik alkalommal várjuk a filmezni vágyó alkotókat az online térben 2022. május 4.-én, hogy ismét egy időben, egyszerre filmezzünk, az ország különböző pontjain. A rendezvény jó lehetőség induló filmesek számára, hogy kissé kötetlenebb módon kapcsolódhassanak bele a speciális filmes közösség munkájába.

Read more...

Filmes pályázati felhívás - Dunántúli Speciális Filmszemle

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesületével 2022. május 25-én első alkalommal rendezi meg a Dunántúli Speciális Filmszemlét.

A Filmszemlére fogyatékossággal élő alkotók, értelmileg akadályozott emberek, autizmussal élők pályaműveit várjuk, amelyek hossza nem haladja meg a 30 percet.

A filmszemlére bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, téma megkötése nélkül.

 

Read more...

2022. évi szakmai programterv

MSMKE by

Már elérhető az MSMKE 2022. éves szakmai programterve. Ajánljuk ez évben is rendezvényeinket, amelyek között megtalálhatóak az ismereteket fejlesztő, a gyakorlati munkát segítő, a megmérettetés és a kikapcsolódás lehetőségét megteremtő programok is.
Találkozzunk és teremtsünk értéket közösen az új esztendőben is!

 

Read more...

Az MSMKE hetedik éve, 2021 év beszámolója

MSMKE by

Jó érzéssekkel és tele inspirációval indultunk neki a 2021-es évnek. Kitűzött céljainkról és elképzeléseinkről a vírushelyzet adta nehézségek miatt sem szerettünk volna lemondani, terveztünk, ha kellett módosítottunk és mindvégig hittünk. 
Az év utolsó napjaiban már bátran kijelenthető, hogy eredményes évet zárunk. Rendeztünk egy országos és egy nemzetközi filmszemlét, egy online és egy személyes részvételű filmes napot, egy nyári alkotótábort, két közönségtalálkozóval egybekötött bemutatót, vetítettünk 18 mozifilmet a Speciális Mozifilm Klubban és egy országos rajzpályázatot bonyolítottunk le a filmszemlét megelőző kísérőprogramként, amely megteremtette a lehetőségét annak, hogy idén első alkalommal fogyatékossággal élő művészek festményei alkossák a Filmszemle arculatát.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: