II. Magyar SpeciálisFüggetlen Filmszemle

Időpont: 2016. október 26-27.

Nevezési határidő: 2016. szeptember 19.

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest VI. ker. Eötvös u. 10.



A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel második alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét.

A rendezvény célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által, és róluk készített filmek, a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutatásra, illetve értékelésre kerüljenek.

Műfaji megkötés nélkül várunk minden olyan filmet, amit fogyatékossággal élő emberek, valamint pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók és civil függetlenfilmesek készítettek. A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy a filmek valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához.

Az integráció és elfogadás elősegítése érdekében és, hogy egy másik fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várunk minden olyan civil függetlenfilmest, diákot és alkotói csoportot, akik filmjeikkel a fogyatékossággal élő emberek világát részben, vagy teljes egészében dolgozták fel.

Szeretettel várjuk 2016-ban is filmes alkotótársainkat filmjeikkel, és minden kedves érdeklődőt, 2016. október 26-27.-én Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

 

Nevezési határidő: 2016. szeptember 19.

Helye: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. ker. Eötvös u. 10.

Időpontja: 2016. október 26-27.

Kiíró: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

További információ és nevezési lap az irattárban

"ÍGY KÉSZÜLT" állófotó kiállítás a 2. Magyar Speciális Független Filmszemlén
A Filmszemlét idén is szeretnénk fotókiállítással színesíteni, hogy tovább fokozzuk a kulturális és közösségi élményeket, így ez évben arra gondoltunk, hogy a filmesek által és róluk (alkotás közben) készült fotóknak biztosítanánk a megjelenési lehetőséget.

Egy állófotó kiállítást szeretnénk összeállítani a filmesek által beküldött képekből, amelyek a filmes munkáról készültek, akár a forgatásokról, akár az előkészületekről, próbákról. A lényeg, hogy a stábról, az alkotókról a filmek készítésének ideje alatt készüljenek a felvételek. (Lehet küldeni felvételt a forgatási helyszínre utazásról, az ötletelésről, a forgatókönyvírásról, a forgatásról, de akár csoportképet is)
Minden alkotótól, alkotócsoporttól összesen három képet áll módunkban fogadni, digitális formában a meglévő legnagyobb felbontásban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A beérkezett képek mennyiségétől függően választjuk ki a kiállításra szánt képeket, amelyeket Egyesületünk fog nyomtatni, laboráltatni. 

Így a nyár elején, az őszi filmszemlén bemutatásra kerülő filmek nagy része még valószínűleg nem készült el, emiatt arra kérünk Benneteket, hogy a forgatások során gondoljatok erre a felhívásra, lehetőségre és, ha az alkotói munka engedi, pár fotó készüljön a filmkészítésről ehhez a fotókiállításhoz. Bízunk benne, hogy az így összeállt fotósorozat jóvoltából, még többet tudhat meg a közönség az alkotókról és a bemutatásra kerülő filmek készítésének hátteréről. 

Szeretettel várjuk az állófotókat!


Fábián Gábor

elnök

Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: