Ismertető és felhívásfüggetlenfilmeseknek

Kedves Függetlenfilmesek! 

Az elmúlt években az értelmi fogyatékossággal élő emberek is egyre nagyobb számban használják a kamerát saját önkifejezésük céljából. Segítőikkel ők is ugyanúgy dolgoznak filmjeiken, mint bármely más alkotó: készülnek, szerveznek, forgatnak majd izgulva nézik alkotásukat egy-egy filmes rendezvényen. Különleges és értékes filmek születtek így, ma már számos speciális filmes műhely dolgozik az egész ország terültén és több filmes rendezvény működik számukra (filmszemle, filmes napok), ahol a szakemberek előtt a sérült filmes alkotók is bemutathatják és megmérettethetik alkotásaikat.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület célja, hogy összehozza a sérült alkotókat a civil függetlenfilmesekkel, hogy együtt, egy eszközzel és egy filmvásznon mutathassák be filmjeiket, amelyből egészen biztosan mindenki sokat tanulhat.

2016. október 26-27.-én Budapesten az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben második alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Speciális Független Filmszemle, ahová három külön szekcióban nevezhetnek az értelmi fogyatékossággal élő alkotók, a pszichiátriai- és szenvedélybeteg emberek és a civil függetlenfilmesek. Természetesen a szakmai zsűri a szekciókat külön értékeli és díjazza.

Amennyiben van egy filmed, vagy filmterved, amely részben vagy teljes egészében a fogyatékkal élők világát dolgozza fel, kérünk, nevezz a II. Magyar Speciális Független Filmszemlére és legyél velünk ezen a különleges alkalmon!

A szemlére bármely számú filmmel lehet nevezni, a témától, műfajtól és a készítés évétől függetlenül.

Nevezési határidő: 2016. szeptember 19.

Nevezési lap és felhívás a www.msmke.net oldalon

 

Sikeres filmezést kívánva,

barátsággal:

Fábián Gábor

elnök, MSMKE

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: